CONCAD 3D, kristalheldere persoonlijke kadogeschenken, 3D-ontwerpen, 3D-releatiegeschenken, 3d-monumenten, 3d-dieren in kristalglas

CONCAD 3D, kristalheldere persoonlijke kadogeschenken, 3D-ontwerpen, 3D-releatiegeschenken, 3d-monumenten, 3d-dieren in kristalglasProduktieproces - informatie

Concad 3D levert unieke technische 3D afbeeldingen in kristalglas.
Het produkt krijgt vorm via een 3D computerontwerp en wordt zichtbaar gemaakt in kristalglas door speciale lasertechnieken.

Voor alle produkten geldt het vaste kenmerk van pure topkwaliteit en exclusiviteit. 

De techniek van het "laseren" is een handeling waarbij alle ruimtelijke computerlijnen worden vervangen door "laser smeltpuntjes". Het laserproces wordt in onderstaande figuur schematisch weergegeven:

Het glazen blokje (15) wordt op een platform (16) gelijmd. Dit platform kan in 3 richtingen bewegen: naar links en rechts, naar voren en achteren, naar boven en beneden. De laser (11) produceert een zeer intense, pulserende lichtstraal (12), die door de lens (13) loopt. Deze lens bundelt de lichtstraal in het brandpunt. In dit brandpunt, met minimale afmetingen (kleiner dan 0,01 mm), ontstaat een zeer hoge temperatuur waardoor het glas plaatselijk smelt. Deze structuurverandering zien we als een minuscuul klein wit puntje in het glas.

Concad 3D levert unieke technische 3D afbeeldingen in kristalglas.áHet produkt krijgt vorm via een 3D computerontwerp en wordt zichtbaar gemaakt in kristalglas door speciale lasertechnieken.

Bij de opbouw van de figuur heeft ieder puntje een eigen positie in het glas. Uiteindelijk zijn vaak tienduizenden puntjes vereist om het beeld te voltooien. De laserproduktietijd voor een 3-dimensionaal ontwerp is al gauw 1,5 - 2 uur.

Als u ge´nteresseerd bent in ons specialistische kwaliteitsprodukt, dan kunt u voor inlichtingen/offerte gebruikmaken van het reaktieformulier.

Concad 3D
Ellerhuizen 8 
9781 TT Bedum Holland
Tel. +31 (050) - 301 1390 
E-mail: o.t.schutter@concad-3d.nl